Decorațiuni de Crăciun în stilul nostru

Decorațiuni de Crăciun în stilul nostru

Orașul e plin de luminițe colorate, magazinele toate au cozi de oameni la casele de marcat, iar pe străzi, chiar dacă sunt în mașini sau pe jos, toți oamenii se grăbesc să prindă cele mai frumoase cadouri pentru cele mai dragi persoane din viețile lor. Vine Crăciunul! Și suntem toți entuziaști să ne aranjăm casele, brazii și împachetăm cadourile de sub ei cât mai creativ. Însă parcă, de când eram mici și pregăteam casa de sărbătoare alături de întreaga familie, folosim cam tot aceleași ornamente. Avem globurile mari și mici, colorate, avem brazi și brăduți naturali sau originali, betea și luminițe. Anul acesta vrem să ne înnoim, dar cum e deja prea târziu să dăm buzna prin magazine și să pierdem jumătăți de zile între raioane, ne-am gândit să ne facem noi propriile decorațiuni! Ce idee bună, mai ales că 1. Economisim, 2. Reciclăm și 3. Avem decorațiuni unice!

Așadar, ne-am gândit așa:

STICLĂ. Chiar dacă le avem de la vinurile primite în dar anii trecuți, de la ulei, oțet, sucuri sau apă minerală, cert este că rămânem cu sticle în debara și le păstrăm în ideea în care “cine știe când ne-or fi de folos”. Foarte bine facem! Drept urmare, Crăciunul acesta ne folosim de ele (și nu oricum) în scop creativ și ornamental.

Ce putem face cu ele? Ei bine, ce vrem! Le putem picta, le putem trece o sfoară clasică în jur sau, și mai simplu, le putem curăța bine și adăuga crenguțe în ele. Dacă ne place să “ne prindem urechile” în ceva și mai divers, putem încerca să le tăiem de la jumătate și să obținem pahare, așa:

  • Înfășurăm o sfoară în jurul sticlei și o legăm;
  • Punem acetonă pe sfoara deja legată, atât cât să fie bine îmbibată;
  • Deasupra chiuvetei sau deasupra unui bol cu apă, dăm foc sforii, o lăsăm să ardă câteva secunde, după care îi dăm drumul în apă.
  • Voila! Avem un nou pahar sau recipient pe care îl putem decora cum dorim.

Pentru aceste indicații, ne-a inspirat pagina: http://diyjoy.com.

Pentru mai multe detalii despre cum putem tăia sticla sigur și corect, lăsăm aici un video explicativ în engleză: http://diyjoy.com/how-to-cut-glass-bottles-wine-bottle-crafts# și unul în română, cu alte metode decât cea pe care am prezentat-o noi aici: https://www.youtube.com/watch?v=7MfPvWJJpNE.

Alte idei de decorațiuni din reciclate sticlei:

  • Sticle pictate

  • Sticle cu crenguțe sau lumânări

     

  • Sticle cu beculețe în ele

PLASTIC. Chiar dacă ne referim la paharele și tacâmurile de unică folosință, pungi, sticlele de băuturi sau la figurinele din plastic ale copiilor, pe toate le putem folosi într-un mod creativ în așa fel încât să devină globuri, ornamente de pus prin casă sau chiar, de ce nu, brăduț de Crăciun.

Ce ziceți, încercăm? Noi ne-am gândim să facem:

  • Oameni de zăpadă

     

  • Un brăduț

  • Globuri

     

  • Fundițe de împachetat cadouri

    

  • Sau, pur și simplu, o gașcă veselă de pinguini decorativi

HÂRTIE ȘI CARTON. Veți râde, dar cartonul care ne poate fi cel mai de ajutor în realizarea unor ornamente deosebite, în scurt timp, sunt chiar cotoarele care ne rămân de la sulul de hârtie igienică. Sigur, pe lângă acestea, ne putem folosi de toate ziarele, revistele, eticheletele și caietele vechi din dulapuri, de tot felul de ambalaje din hârtie sau carton. Dacă știm deja sau ne dorim să învățăm să utilizăm hârtia simplă cât mai atractiv, putem apela la tot felul de figurine din origami (“hârtie îndoită”) sau quiling (“o formă de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate, în forme diferite, şi lipite impreuna pentru a crea modele decorative” ne explică Larisa Mihnea pe pagina: https://handmadequilling.wordpress.com/2011/04/28/quilling-ul-ce-este-acesta/, pagină de pe care putem învăța foarte ușor cum putem face noi singuri quiling). Dacă nu, putem încerca să facem lucruri mai simple, care vor lua formă de:

  • Mini-cadouri decorative

  • Mici reni decorativi

 

  • Mici brăduți decorativi

     

Vă povesteam mai sus de origami și de quiling și de cât de bine arată decorațiunile realizate prin aceste două metode de utilizare a hârtiei:

Origami                                                                              Quiling

     

 

Sigur că nu doar acestea sunt lucrurile pe care le putem realiza acasă. Putem reutiliza o mulțime de lucruri pentru decorațiunile noastre de sărbători, iar dacă ne strângem cu toții, sigur ne și amuzăm tare! Lăsăm aici și alte imagini care, sperăm noi, să vă inspire într-ale ideilor creative de Crăciun:

                

Sursa de inspirație și de fotografii ale acestui articol au fost preluate de pe pagina: https://ro.pinterest.com.

Vă dorim

Sărbători liniște, mult spor la decorat și distracție plăcută alături de cei dragi!

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *